Externe beoordelaar toevoegen aan opdracht

  • Bijgewerkt

Het is mogelijk om de opdrachten die je deelnemers inleveren te laten beoordelen door een externe beoordelaar. Dit kan bijvoorbeeld een andere docent zijn, een stagebegeleider, of een andere deelnemer. De externe beoordelaar heeft geen eigen licentie nodig voor het platform en hoeft niet in te loggen.

Dit artikel gaat niet over externe beoordelaars van examenopdrachten.

 

Hoe voeg je dit toe aan een opdracht?

Om een externe beoordelaar te betrekken bij een opdracht is het noodzakelijk dat je eerst een eigen leerset aanmaakt, zodat je de opdrachten aan kunt passen. In dit artikel kun je onder hoofdstuk 1 lezen hoe je een eigen leerset aanmaakt.

Als je al een eigen leerset hebt, kun je zonder extra stappen deze functie aan een opdracht toevoegen.

  1. Klik binnen je eigen leerset op 'Inhoud bewerken'. Nu kun je een opdracht openen in de course editor. Selecteer de opdracht waar je een externe beoordelaar aan wilt toevoegen.
  2. Klik op 'Meer instellingen' en vervolgens op 'Details'. In het venster dat nu verschijnt, kun je aanvinken dat er een externe beoordelaar toegang moet kunnen krijgen.
  3. Zodra je 'Externe beoordeling' hebt aangevinkt kun je binnen dit venster op de blauwe knop, rechts onderaan, 'Onderdeel aanpassen' klikken. Het is nu mogelijk om de opdracht en het ingeleverde werk met een externe beoordelaar te delen. 

Ontwerp_zonder_titel__4_.gif

Hoe werkt het?

Wanneer deze functie aan een opdracht is toegevoegd verschijnt voor de deelnemer een optie 'Vraag externe beoordeling aan'. Vervolgens kan de deelnemer een e-mailadres invoeren.

Ontwerp_zonder_titel__7_.gif

De eigenaar van dit e-mailadres ontvangt een uitnodiging om de opdracht te beoordelen. Door op de link in de e-mail te klikken krijgt de externe beoordelaar de opdracht in beeld en het ingeleverde werk. Vervolgens kan de opdracht worden goed- of afgekeurd en kan er feedback worden gegeven.


Wat is hier het praktisch nut van?

Enkele voorbeelden van waar je deze functionaliteit voor kunt gebruiken:

  • Je deelnemer loopt stage in combinatie met het volgen van een keuzedeel. In een opdracht moet een student specialistische kennis opgedaan tijdens de stage toepassen. Je wilt de stagebegeleider inschakelen om de opdracht vanuit de vakkennis van diegene te beoordelen.
  • Je wilt studenten elkaars werk laten nakijken.
  • Je studenten wonen een excursie bij in het kader van een opdracht die je aan het leerprogramma hebt toegevoegd. Je wilt de gastdocent het gemaakte werk laten beoordelen.

Wil je dit artikel printen? Lees hier hoe je dat doet. 

Was dit artikel nuttig?

Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0

Hebt u meer vragen? Een aanvraag indienen

Opmerkingen

0 opmerkingen

U moet u aanmelden om een opmerking te plaatsen.