Een layout kiezen voor je leerset

  • Bijgewerkt

Als admin kun je bij het opstellen van een eigen leerset kiezen uit twee verschillende layouts: de 'basis'-layout en de lineaire layout. Je kunt dit artikel gebruiken om vast te stellen welke layout het best past bij de manier waarop jij het lesmateriaal wil aanbieden. 

 

De basislayout

Als je al veel met All You Can Learn gewerkt hebt is dit de layout waar je aan gewend bent. In beginsel bepaalt de deelnemer hier zelf volledig de volgorde waarin de opdrachten worden doorlopen. De opdrachten worden gepresenteerd als rijen met kaarten die de student aan kan klikken om aan een opdracht te beginnen, eventueel verdeeld over verschillende hoofdstukken. 

 

Scherm­afbeelding

Deze layout is met name geschikt voor leersets met veel opdrachten, omdat de deelnemer zelf kiest in welke volgorde de opdrachten worden gemaakt. Uiteraard is het wel mogelijk om voorwaardelijkheden in te bouwen, waardoor deelnemers bijvoorbeeld verplicht een bepaalde opdracht moeten maken voordat ze aan een andere opdracht mogen beginnen.

 Meer informatie over het inbouwen van voorwaardelijkheden vind je hier.

De lineaire layout

Het grote verschil tussen de basislayout en de lineaire layout is dat de de deelnemer die het leerprogramma bekijkt eerst alleen de hoofdstukken ziet, en elk van de hoofdstukken in een vaste volgorde doorloopt. Eenmaal begonnen met een hoofdstuk kan de deelnemer navigeren met de vorige/volgende-knoppen. 

 

layout1wl.gif

Deze layout is geschikt voor een leerset met veel theorie, doordat je de kennis en opdrachten kunt aanbieden in een volgorde waarbij het ene stuk lesstof binnen een hoofdstuk voortbouwt op het andere.

 

Hoe wissel ik tussen layouts?

Wanneer je een leerset gaat bewerken zie je bovenaan de naam van je leerset, de status en de layout. Klik op het pennetje naast de naam van je layout.

 

Scherm­afbeelding

 

Vervolgens verschijnt een menu waar je tussen leersets kunt wisselen.

 

Scherm­afbeelding

 

Lees hier meer over het maken en aanpassen van leersets.

 

Wil je dit artikel printen? Lees hier hoe je dat doet. 

Was dit artikel nuttig?

Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0

Hebt u meer vragen? Een aanvraag indienen

Opmerkingen

0 opmerkingen

U moet u aanmelden om een opmerking te plaatsen.