Examen vrijgeven

  • Bijgewerkt

Voor de meeste leerprogramma's bieden we een examen aan. Al onze examens zijn ontwikkeld door gecertificeerde examenleverancier Exa.men. Het gebruik van de examens op het platform valt binnen het abonnementsgeld en brengt geen extra kosten met zich mee.

Examens bestaan uit meerdere onderdelen. In de meeste gevallen is onderdeel 1 het inleveren van een verslag of een vlog en bestaat onderdeel 2 uit het CGI. Let op; dit kan per examen verschillen. Voor de exacte beschrijving kun je de documenten 'Exameninstructie kandidaat' en 'Exameninstructie beoordelaar' downloaden. Hoe je dat doet, kun je lezen in het artikel 'Examenbestanden downloaden' onder Voor coaches > Het examen.

Het vrijgeven van het examen bestaat uit twee stappen:

  1. De steekproef beoordelen
  2. Het examen vrijgeven. 

Wanneer een deelnemer de 80% grens heeft bereikt of genoeg opdrachten heeft gemaakt om het leerprogramma met een examen af te kunnen sluiten kun je de steekproef starten in je coachomgeving. De steekproef bestaat uit een aantal willekeurig gegenereerde opdrachten die de deelnemer reeds in het leerprogramma heeft gemaakt. Aan de hand van deze opdrachten kun je beoordelen of de student de stof voldoende beheerst en klaar is voor het examen. 

 

1. Steekproef beoordelen

Zodra je alle opdrachten (max. 6) uit de steekproef van een deelnemer hebt nagekeken kun je de gehele steekproef beoordelen door op 'Steekproef afkeuren' of 'Steekproef goedkeuren' te klikken.  Lees daarover meer in het artikel 'De steekproef' onder Voor coaches > Het examen.  

 

2. Het examen vrijgeven

Na het goedkeuren van de gehele steekproef zie je vervolgens de knop waarmee je het examen kunt vrijgeven. Vanaf het moment dat je op 'Examen vrijgeven' hebt geklikt, kan de deelnemer de instructies inzien en een bestand inleveren. De instructie die de deelnemer te zien krijgt, komt overeen met de instructie in het document 'exameninstructie kandidaat', die je als coach kunt downloaden onder het kopje 'Examens' in het leerprogramma.

Er wordt een tijdsindicatie aangegeven per onderdeel, echter zit er geen tijdslimiet op het examen. De instructie blijft beschikbaar voor de deelnemer tot er een bestand wordt ingeleverd. 

Zodra de student op 'Definitief inleveren' heeft geklikt is het examen gesloten en kan de student hier niet meer bij. 

 

steekproef + examen vrijgeven NL.gif

 

Overzicht en status examen

Na het vrijgeven van het examen krijg je als coach onderstaande gegevens te zien:

  • De beoordelaar
  • De datum waarop het examen is vrijgegeven  
  • De datum waarop het examen is gestart

 

Het examen beoordelen

Zodra de student het examenbestand heeft ingeleverd kun je het ingeleverde werk zien. Je kunt het ingeleverde werk downloaden door de bestanden aan te klikken. Nadat beide onderdelen van het examen voltooid zijn kun je onder 'Beoordeling' de beoordeling voor het examen invoeren en hier feedback aan toevoegen. Kies hierbij de soort beoordeling die je wilt invoeren. Je kunt kiezen uit: 

  • O/ V/ G
  • Een cijfer

Controleer binnen je organisatie welke soort beoordeling je dient te gebruiken. Voeg vervolgens de feedback toe en klik op 'Voltooi beoordeling'. Lees meer over het invoeren van een beoordeling in het artikel 'Examen beoordelen' onder Voor coaches > Het examen.  

 

 

 

 

Wil je dit artikel printen? Lees hier hoe je dat doet. 

Gerelateerd aan

Was dit artikel nuttig?

Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0

Hebt u meer vragen? Een aanvraag indienen

Opmerkingen

0 opmerkingen

U moet u aanmelden om een opmerking te plaatsen.