Wanneer je een (eigen) leerset aanpast kun je daarbij gebruik maken van content templates. Dit kan je een hoop tijd besparen! Hierdoor blijft er meer tijd over om aandacht te besteden aan de inhoud van je leerset, zodat je die optimaal aan kunt passen op een manier die past bij de speerpunten van jouw organisatie.
Wat zijn content templates?
Wanneer je in All You Can Learn aan een eigen leerset werkt kun je daar opdrachten aan toevoegen en die opbouwen uit verschillende inhoudsblokken. Content templates ('inhoudsmallen') zijn vooraf door ons designteam klaargezette indelingen voor opdrachten die je kunt toevoegen aan een leerset, zodat je niet iedere opdracht vanaf de grond hoeft op te bouwen. Een deel van de inhoudsblokken is al voor je klaargezet zodat je dit als uitgangspunt kunt nemen voor het verder opstellen van de opdrachten.
Waarom werken met content templates?
Door gebruik te maken van de content templates kun je jezelf dubbel werk besparen doordat je de opdrachten alleen nog op details hoeft aan te passen en de inhoud hoeft toe te voegen. Dit kan veel tijd schelen. Ook kunnen de content templates je op weg helpen als je voor het eerst gaat werken met het aanpassen van leersets, omdat je je dan helemaal kunt richten op de inhoud terwijl je ondertussen kennismaakt met de course editor.
Welke content templates zijn er, en waar zijn ze geschikt voor?
Er zijn acht verschillende mogelijkheden om uit te kiezen.
Zelf bouwen
Deze optie is eigenlijk geen template, maar de afwezigheid daarvan. De indeling is helemaal blanco zodat je meteen helemaal vrij bent in hoe je de opdracht gaat indelen.
Horizontaal
Een traditionele indeling waarbij de elementen onder elkaar getoond worden. Geschikt voor opdrachten met bijvoorbeeld een korte introductie en één of meer meerkeuze- of open vragen.
Kolommen
In deze indeling wordt de inhoud naast elkaar getoond. Je kunt links bijvoorbeeld een korte introductie geven vergezeld van een video, en rechts de daadwerkelijke opdracht met bijvoorbeeld een bestandsupload.
Accordeon
Accordeon betekent dat de opdracht bestaat uit uitklapbare inhoud. Je kunt dit gebruiken om te benadrukken dat de opdracht uit meerdere delen bestaat die in een bepaalde volgorde doorlopen moeten worden. De inhoud verschijnt voor de deelnemer pas wanneer die daar op klikt.
Theorie
Met deze indeling kun je tabjes naast elkaar zetten binnen hetzelfde scherm, waarvan de deelnemer maar één tegelijk kan zien. Geschikt voor een opdracht die meer gericht is op het opdoen van kennis dan op het toepassen daarvan.
STARR
Deze indeling is geschikt om deelnemers hun eigen werk te laten analyseren aan de hand van de STARR-methode.
Registratie
Deze indeling is geschikt om deelnemers verantwoording te laten afleggen over hun tijdsplanning van een project
Hoe werkt het?
Wanneer je aan de slag gaat met de course editor kun je opdrachten toevoegen, verwijderen en aanpassen. Alleen wanneer je een splinternieuwe opdracht toevoegt krijg je te maken met de content templates. Na het toevoegen van de opdracht als nieuw element in je leerset ga je deze aanpassen. Wanneer je op de opdracht klikt om dit te doen verschijnen de verschillende templates die je kunt gebruiken in beeld. Door op de stippen onder de templates te klikken kun je door de verschillende opties bladeren. Vervolgens kies je er één en ga je verder met de inhoudelijke aspecten van je opdracht.
Wanneer je kiest voor een template wordt je opdracht eerst gevuld met voorbeeldinhoud, om je een beter idee te geven van de mogelijkheden. Je kunt de voorbeeldinhoud vervolgens verwijderen en vervangen met wat je daar zelf wil hebben staan. Ook kun je ervoor kiezen de indeling alsnog aan te passen door elementen toe te voegen of te verwijderen. In principe heb je de mogelijkheid om de opdracht helemaal te veranderen tot er niets van de oorspronkelijke template over is!
Je krijgt de templates automatisch aangeboden elke keer dat je een lege opdracht of theoriekaart gaat bewerken binnen je leerset. Bij het aanmaken van quizvragen is het niet mogelijk gebruik te maken van content templates.
Houd er rekening mee dat je alleen met content templates kunt werken als je aan de slag gaat met eigen leersets. Als je de standaardleerset wilt aanpassen moet je daar dus eerst een kopie van maken. Ook zul je ze niet tegenkomen als je alleen opdrachten gaat aanpassen, omdat de bestaande indeling dan dient als uitgangspunt. Alleen wanneer je nieuwe opdrachten gaat maken kun je gebruik maken van content templates.
Wil je dit artikel printen? Lees hier hoe je dat doet.
Opmerkingen
0 opmerkingen
U moet u aanmelden om een opmerking te plaatsen.