Gekoppelde deelnemers beheren

  • Bijgewerkt

Het kan gebeuren dat een coach die een groep deelnemers begeleidt plotseling de werkzaamheden binnen je onderwijsorganisatie moet staken, bijvoorbeeld door ziekte. In zo'n situatie wil je voorkomen dat de deelnemers van de betrokken coach zonder begeleiding achterblijven als zij aan hun opdrachten werken op het platform. Er zijn verschillende functionaliteiten op het platform die je kunt gebruiken om hier op een goede manier mee om te gaan.

 

Mentorschap

Studenten kunnen op het platform een mentor kiezen in hun accountmenu. De mentor kan niet de inhoud van de gemaakte opdrachten bekijken, maar wel de algemene voortgang in de gaten houden en voor de student een andere coach kiezen indien nodig. Omdat de mentor ook zichzelf aan kan wijzen als coach is dit een erg handig middel. Het kan dus de moeite waard zijn om alle beginnende studenten de instructie te geven om meteen een mentor te selecteren. In de meegestuurde video zie je hoe je als student een mentor kiest.

Lees hier meer over mentorschap.

 

Een collega-coach selecteren

Wanneer je de enige docent bent die een groep studenten begeleidt kan het gebeuren dat de studenten zonder coach komen te zitten als je om welke reden dan ook je werkzaamheden moet staken. Het kan dan handig zijn als je van tevoren al één of meerdere collega-coaches hebt aangewezen. Je collega-coaches zien jouw deelnemers in hun lijst zoals je ze zelf ook ziet, en zij kunnen opdrachten nakijken, examens vrijgeven, alles wat de rechtstreekse coach ook kan. Alleen archiveren en groeperen van studenten moet altijd door de rechtstreekse coach worden gedaan.
 

Lees hier meer over collega-coaches.

 

Deelnemers overdragen

Wanneer je op tijd ziet aankomen dat je je werkzaamheden op All You Can Learn gaat overdragen aan een collega kun je ervoor kiezen je deelnemers aan je collega's over te dragen. Dit kan door je uit te schrijven van een leerprogramma (je krijgt dan vanzelf de vraag of je je gekoppelde deelnemers wil overdragen) of door een specifieke student op te zoeken die je aan een collega over wil dragen. Houd er wel rekening mee dat je de deelnemer meerdere keren moet overdragen als je diegene begeleidt bij meerdere keuzedelen.

Lees hier meer over het overdragen van deelnemers.

 

Wil je dit artikel printen? Lees hier hoe je dat doet. 

Was dit artikel nuttig?

Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0

Hebt u meer vragen? Een aanvraag indienen

Opmerkingen

0 opmerkingen

U moet u aanmelden om een opmerking te plaatsen.