Algemene uitleg over het leerplatform

  • Bijgewerkt

Wanneer je voor het eerst aan de slag gaat met ons online leerplatform kunnen we ons voorstellen dat je nog de nodige vragen hebt. In dit artikel geven we je wat algemene informatie! 

 

1. Digitale bibliotheek voor leerprogramma's en examens

Op ons online leerplatform bieden we verschillende leerprogramma's en examen aan. Een groot deel van het aanbod bestaat uit keuzedelen voor het mbo, maar ook generieke delen zoals 'Burgerschap'. Ieder schooljaar vullen we onze bibliotheek aan met nieuwe leerprogramma's.  

Onderstaand screenshot laat een selectie van het aanbod zien. Het lijkt op Netflix, maar dan voor leren! Let op! Het aanbod verschilt per gebruiker, en per platform. Ga voor het meest recente aanbod naar jouw leerplatform en log in.

 

Schermafbeelding 2024-01-02 om 11.23.47.png

 

2. Onbeperkt blended leerprogramma's volgen

Ons leerplatform heeft blended learning als uitgangspuntStudenten doorlopen online diverse opdrachten, maar krijgen ook begeleiding van een coach. Coaches zijn vaak docenten, maar het kunnen ook begeleiders van een bedrijf zijn. Coaches organiseren ook offline bijeenkomsten en bijpassen werkvormen.

Binnen een leerprogramma doorloopt een student zelfstandig, op op zijn/haar eigen tempo, diverse theorie- en praktijkopdrachten. Vaak moet de student ook iets inleveren, en op deze manier bouwt de student een digitaal portfolio op.

Alle gebruikers moeten een geldig abonnement hebben om gebruik te kunnen maken van het leerplatform. Met een geldig abonnement krijg je toegang tot al onze lesprogramma’s én examens. Je kunt dus voor een vast bedrag altijd en overal onbeperkt leren!

 

3. Leerprogramma's afronden met een steekproef

Voordat de student een leerprogramma kan afronden, bekijkt en beoordeelt de coach het ingeleverde werk. Het systeem genereert dan automatisch een steekproef van ten minste 3 opdrachten, die de coach moet nakijken en beoordelen. Alleen waneer de steekproef goedgekeurd wordt, mag de student de eindopdracht maken.

 

4. Het examen

Met de eindopdracht rond je het leerprogramma af. De eindopdracht is vaak een examen, maar kan ook een ander soort opdracht zijn. Binnen het platform bieden wij examens aan van gecertificeerde examenleveranciers, zoals Exa.men. Het gebruik van de examens is inbegrepen bij het abonnement, en brengt dus geen extra kosten met zich mee.

De beoordelaar beoordeelt het examen ook via het leerplatform. Wordt het examen goedgekeurd? Dan is het leerprogramma volledig afgerond. Tenslotte kan er nog een bewijs van deelname gedownload worden, om uit te reiken aan de student.

 

Veelgestelde vragen:

  • Is het leerplatform ook geschikt voor BBL-studenten?
    Zeker. Het platform is zo ingericht dat het onderwijs niet per se op school hoeft te worden uitgevoerd. Sterker nog, veel opdrachten vinden plaats in de praktijk. Als coaches kun je op afstand (BBL) studenten begeleiden.
  • Hoe zit het met de privacy van mijn (persoons)gegevens?
    Wij hebben het privacy convenant getekend en tekenen met elke onderwijsinstelling een verwerkingsovereenkomst. Deze verwerkingsovereenkomst voldoet aan de laatste regelgeving van AVG. Daarnaast zijn wij ISO 27001 gecertificeerd.

Wil je dit artikel printen? Lees hier hoe je dat doet. 

Was dit artikel nuttig?

Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0

Hebt u meer vragen? Een aanvraag indienen

Opmerkingen

0 opmerkingen

U moet u aanmelden om een opmerking te plaatsen.