In- en uitschrijven leerprogramma (deelnemers)

 • Bijgewerkt

In principe heb je als student toegang tot alle leerprogramma's op het platform. Jouw onderwijsinstelling kan echter wel besluiten dat jij niet uit alle leerprogramma’s mag kiezen. Dit gebeurt bijvoorbeeld wanneer er voor bepaalde leerprogramma’s geen coaches beschikbaar zijn. Jouw onderwijsinstelling zet deze leerprogramma's dan op slot, zodat jij deze niet (meer) kunt kiezen.

 

Inschrijven 

Wanneer je bent ingelogd, en een geldig abonnement afgesloten hebt, zie je het totale aanbod met leerprogramma's. Je inschrijven voor een leerprogramma gaat als volgt:

 1. Bekijk de leerprogramma's in ons aanbod. Je kunt deze per categorie bekijken, zoals 'keuzedelen', 'generieke delen' of 'profieldelen'. Ook kun je filteren op profiel (categorie) of aantal SBU (studiebelasting uren). Daarvoor klik je op de 'filter' links boven het aanbod. Wanneer je al precies weet welk leerprogramma je gaat volgen kun je het beste de zoekfunctie gebruiken.
   

 2. Wanneer je klikt op de tegel van een leerprogramma, zie je allerlei informatie over dat leerprogramma. Lees bijvoorbeeld de beschrijving van het leerprogramma, bekijk de trailer of het aantal SBU (studiebelasting uren). Klik onder alle informatie op de blauwe knop met 'Aan de slag'.


  inschrijven LPG NL.gif
   
 3. Selecteer je coach. Staat de juiste coach er niet bij? Controleer dan of je wel gekoppeld bent aan de juiste organisatie. Controleer ook met je coach of diegene al voor het juiste leerprogramma ingeschreven staat. Je kunt alleen coaches kiezen die bij dezelfde organisatie horen en al ingeschreven staan voor hetzelfde leerprogramma.
 4. Kies de juiste leerset. Meestal zal dit de leerset van het lopende schooljaar zijn. Het kan zijn dat je coach een eigen leerset heeft gemaakt. In dat geval krijg je waarschijnlijk instructies van je coach voor welke leerset je moet kiezen. Als je twijfelt welke leerset je moet hebben kun je dit het beste even overleggen met je coach. Wij raden het af om nog te wisselen van leerset als je al bent begonnen met de opdrachten, want je kunt je gemaakte werk niet meenemen naar een andere leerset.
 5. Kies het juiste niveau.
   

Uitschrijven

Wil je je weer uitschrijven van een leerprogramma, bijvoorbeeld omdat je hiermee wilt stoppen, of omdat je deze per ongeluk hebt toegevoegd? Ook dat kan. Je uitschrijven bij een leerprogramma kun je op twee manieren doen:

 

 1. Klik op het leerprogramma waarvoor je je wilt uitschrijven onder 'Mijn leerprogramma's'.
 2. Binnen het leerprogramma zie je aan de rechterkant, onder de XP-balk, de knop 'Instellingen'. Klik hierop.
  Schermafbeelding_2022-07-26_om_10.56.14.png
 3. Je krijgt een kort overzicht te zien van je instellingen, met daaronder een knop met 'Uitschrijven'. Je kunt je via deze knop uitschrijven bij het leerprogramma. Schermafbeelding_2022-07-26_om_10.56.37.png
 4. Je kunt dit bevestigen door op de blauw knop 'Ja, schrijf mij uit' te klikken. Je hebt jezelf nu uitgeschreven bij het leerprogramma!Schermafbeelding_2022-07-26_om_10.57.12.png

 

Je kunt je ook via een andere weg, namelijk het beginscherm, uitschrijven.  

 1. Zoek het juiste leerprogramma op onder het kopje 'Aanbod' en klik hierop. Klik vervolgens op het tandwieltje, rechtsboven de beschrijving van het leerprogramma. 


 2. Je krijgt een kort overzicht te zien van je instellingen, met daaronder een knop met 'Uitschrijven'. Klik daarop en klik vervolgens op 'Ja, schrijf mij uit' om je keuze te bevestigen.
 3. Je bent nu uitgeschreven.

Wil je dit artikel printen? Lees hier hoe je dat doet. 

Was dit artikel nuttig?

Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0

Hebt u meer vragen? Een aanvraag indienen

Opmerkingen

0 opmerkingen

U moet u aanmelden om een opmerking te plaatsen.