Invulbaar PDF-bestand inleveren

  • Bijgewerkt

Af en toe maak je een opdracht waarbij je een PDF-bestand moet invullen en deze vervolgens weer moet inleveren. 

Dit kunnen twee verschillende soorten PDF-bestanden zijn; een PDF-bestand met een checklist of een PDF-bestand met tekstvelden. In een bestand met een checklist zie je achter de zinnen selectievakjes staan en hoef je deze alleen aan te vinken. In een PDF-bestand met tekstvelden vind je lege tekstvelden in de tekst die je in kunt vullen. Een PDF-bestand staat altijd in de vorm van een link in de opdracht. 

Om een PDF-bestand in te vullen en in te leveren kun je de volgende stappen volgen:

 

Download het bestand

Klik op het linkje in de tekst dat verwijst naar het PDF-bestand. Zodra je hier op klikt wordt het bestand automatisch gedownload. Je kunt het bestand vervolgens tussen je downloads of bestanden terugvinden, afhankelijk van waar je gedownloade bestanden automatisch opgeslagen worden op je laptop of computer. Verplaats hem eventueel nog naar je documenten als hij daar nog niet tussen staat.

 

Vul het bestand in en sla het op

Open het bestand op je computer door er dubbel op te klikken. Hier heb je geen speciale programma's voor nodig. Het bestand opent in een standaard voorvertoning programma van je laptop of computer. Controleer of het een bestand is waarbij je de checkboxen moet aanvinken of tekstvelden kunt invullen. Vul dan het bestand zoals dat in de opdracht wordt aangegeven. Vervolgens kun je het bestand weer opslaan. Dit kun je doen door Command  + S (Mac) of CTRL + S (Windows) in te toetsen op je toetsenbord. Het bestand wordt automatisch weer opgeslagen op de plek waar je het PDF-bestand eerder ook hebt opgeslagen. 

 

Lever het bestand in

Ga weer terug naar de desbetreffende opdracht van het leerprogramma dat jij volgt. Hier kun je het PDF-bestand, en de andere bestanden waar je de opdracht in hebt gemaakt, inleveren. Dit gaat op dezelfde manier als hoe je normaal een opdracht inlevert. 

Klik op de knop ‘Voeg bestanden toe’ onder het kopje ‘Upload jouw gemaakte werk hier’. Vervolgens selecteer je alle bestanden, waaronder het ingevulde PDF-bestand dat je wilt inleveren en wacht je tot de upload balk helemaal groen is en de bestanden zijn geüpload. Vervolgens klik je op de knop ‘Lever opdracht in’. Het PDF-bestand is nu ingeleverd en zichtbaar voor je coach. 

Wil je dit artikel printen? Lees hier hoe je dat doet. 

Was dit artikel nuttig?

Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0

Hebt u meer vragen? Een aanvraag indienen

Opmerkingen

0 opmerkingen

U moet u aanmelden om een opmerking te plaatsen.