Inschrijven leerprogramma

  • Bijgewerkt

Zodra je voor het eerst bent ingelogd op het leerplatform, krijg je direct het scherm te zien waarin 'Mijn leerprogramma's' is geselecteerd. Hier zal worden aangegeven dat je lijst nog leeg is. Studenten kunnen jou pas als coach selecteren wanneer jij je hebt ingeschreven voor het leerprogramma dat de deelnemers gaan volgen. Hoe je dat doet is hier te zien.

 

leerprogr_inschr.gif

 

Door op 'Toon alle leerprogramma's' te klikken kun je het gehele aanbod leerprogramma's bekijken en toevoegen. 

Onder het aanbod zie je alle leerprogramma's staan, onderverdeeld in verschillende soorten leerprogramma's, zoals korte cursussen en keuzedelen. Je kunt hier zoeken naar titels of filteren op opleidingsprofiel, titel, aanmaakdatum en aantal SBU. Ook zie je labels die bijvoorbeeld aangeven of een leerprogramma populair of nieuw is, of binnenkort verschijnt. Dit ziet er bijvoorbeeld zo uit:

Zie je een interessant leerprogramma dat je wilt bekijken of wilt gaan geven? Klik dan op de tegel van het desbetreffende programma. Er verschijnt nu een knop met 'inschrijven voor leerprogramma'. Door hierop te klikken, meld je jezelf aan als coach voor het leerprogramma en kunnen deelnemers je selecteren om hen te begeleiden. Let op: voordat je het leerprogramma definitief toevoegt, verschijnt er een scherm waarin je kunt controleren of het leerprogramma een examen heeft. Controleer dit altijd voordat je definitief klikt op 'schrijf je in'.

Bevat het leerprogramma geen examen? Bepaal dan in overleg met de examencommissie of het alsnog mogelijk is voor deelnemers om het leerprogramma te volgen. Vaak is het bijvoorbeeld een optie om een examen van een andere leverancier in te zetten.

Leerprogramma's op jouw onderwijsinstelling

In principe heb je als coach toegang tot alle leerprogramma's die wij aanbieden. Echter kan een school besluiten dat niet alle leerprogramma’s aangeboden worden, bijvoorbeeld wanneer hier geen coaches voor zijn. Een school zet deze leerprogramma's dan op slot, zodat deze niet (meer) gekozen kunnen worden.

Zie je een interessant leerprogramma dat je ook wilt geven? Dan kun je je hiervoor inschrijven. Pas wanneer jij als coach een leerprogramma hebt toegevoegd aan jouw lijst, kunnen deelnemers jou vinden en selecteren als coach. Doe dit dus direct wanneer je begint te werken met het leerplatform. Zodra je een leerprogramma niet langer geeft, kun je je ook weer uitschrijven. In dit artikel leggen we uit hoe je je in- en uitschrijft van een leerprogramma.

 

Hoe je je weer uitschrijft van een leerprogramma lees je in dit artikel

 

Veelgestelde vragen:

  • Waarom staat het leerprogramma waarvoor ik mij wil inschrijven niet in de lijst?Het kan zijn dat het gaat om een verouderd leerprogramma, dat niet meer actief wordt aangeboden. In dit artikel kun je er meer over lezen.
  • Kan ik ook leerprogramma's op het leerplatform onzichtbaar maken?
    Nee, leerprogramma’s kunnen niet onzichtbaar gemaakt worden. Ons principe is namelijk dat gebruikers toegang moeten hebben tot alle leerprogramma's die wij aanbieden. Echter kan een school besluiten dat niet alle leerprogramma’s aangeboden worden, bijvoorbeeld wanneer hier geen coaches voor zijn. Een school zet deze leerprogramma's dan op slot, zodat deze niet (meer) gekozen kunnen worden.
  • Ik wil graag een leerprogramma toevoegen dat nog niet op het platform staat. Kan dat?
    Uiteindelijk kunnen we elk leerprogramma toevoegen aan het platform. Een nieuw leerprogramma moet vaak wel nog ontwikkeld worden. Je leest hier alles over een leerprogramma op maat ontwikkelen.

Wil je dit artikel printen? Lees hier hoe je dat doet. 

Was dit artikel nuttig?

Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0

Hebt u meer vragen? Een aanvraag indienen

Opmerkingen

0 opmerkingen

U moet u aanmelden om een opmerking te plaatsen.