Deelnemers archiveren

  • Bijgewerkt

Staan er deelnemers in jouw lijst die inmiddels hun leerprogramma(s) hebben afgerond? Op het moment dat je een deelnemer niet langer actief hoeft te beoordelen maar zijn of haar resultaten voor jou wel zichtbaar moeten blijven, kan het makkelijk zijn om de deelnemer te archiveren. Mocht je dit per ongeluk doen of gaat een deelnemer weer actief aan de slag, dan kun je deze ook weer dearchiveren. Hoe je deze functionaliteit in het platform gebruikt, leggen we uit in dit artikel. 

1.  Archiveren

Door deelnemers te archiveren kun je hen onderscheiden van andere deelnemers die op dat moment actief deelnemen aan een leerprogramma. Zij komen dan onder een apart kopje te staan in het leerprogramma. Hieronder wordt stap voor stap uitgelegd hoe je een deelnemer archiveert.

1. Ga naar 'Mijn deelnemers'. Dit kan zowel in het hoofdoverzicht als in een specifiek leerprogramma.

2. Selecteer de deelnemer(s) die je graag wilt archiveren, door het vakje links naast hun naam aan te vinken.

3. Je ziet onderin het scherm nu onder andere de actie 'Archiveren' verschijnen. Klik hierop. 

 

 



4. Je krijgt nu een pop-up scherm te zien met informatie over archiveren. Klik op 'Archiveer' om de deelnemer(s) te archiveren.



5. De deelnemer is nu gearchiveerd

6.  Je vindt de deelnemer terug door op de 'Filter' knop te klikken, links bovenaan de lijst met deelnemers, en vervolgens onder ‘Deelnemers’ op 'Gearchiveerde deelnemers'.

Schermafbeelding_2022-05-03_om_16.03.11.png

 

2. Dearchiveren

Het kan natuurlijk voorkomen dat je een deelnemer per ongeluk hebt gedearchiveerd. Of een deelnemer die in het verleden al eens heeft gewerkt aan een leerprogramma, wordt later opnieuw actief. In dat geval wil je de deelnemer waarschijnlijk weer dearchiveren. We leggen hieronder stap voor stap uit hoe dat moet.

1. Ga naar je deelnemerslijst, klik op 'Filter' links bovenaan de lijst met deelnemers, en vervolgens onder ‘Deelnemers’ op 'Gearchiveerde deelnemers'.

2. Selecteer de deelnemer(s) die je graag wilt dearchiveren, door het vakje links naast hun naam aan te vinken.

 

3. Je ziet onderin het scherm nu onder andere de actie 'Dearchiveren' verschijnen. Klik hierop. 

4. Je krijgt nu een pop-up scherm te zien met informatie over dearchiveren. Klik op 'Dearchiveer' om de deelnemer(s) te archiveren.

5. De deelnemer is nu gedearchiveerd en verschijnt weer in de reguliere lijst van deelnemers.

 

 

Wil je dit artikel printen? Lees hier hoe je dat doet. 

Was dit artikel nuttig?

Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0

Hebt u meer vragen? Een aanvraag indienen

Opmerkingen

0 opmerkingen

U moet u aanmelden om een opmerking te plaatsen.