Examen beoordelen

 • Bijgewerkt

Zodra de student een examenbestand heeft ingeleverd kun je het ingeleverde werk onder het kopje 'Examen' van de desbetreffende deelnemer zien. Dat ziet er ongeveer uit zoals hieronder:

 

Je kunt hier het bestand van de student downloaden door het bestand aan te klikken, bekijken hoe lang de deelnemer over het examen heeft gedaan, en een beoordeling invoeren. Het beide onderdelen van het examen kunnen beoordeeld worden met behulp van de documenten die je vindt onder het kopje 'Examens'. Lees meer over het downloaden van de examenbestanden in het artikel 'Examenbestanden downloaden' onder Voor coaches > Het examen. Het beoordelingsformulier dat je in Excel kunt openen en invullen, berekent automatisch een score. 

Let op: We adviseren om ten minste één onafhankelijke beoordelaar aan te stellen. Dit is dus iemand anders dan de coach.
 

beoordelingsformulier zoeken NL ACYL.gif

 

Is de score berekend? Dan kun je deze invullen en vervolgens opslaan.  Kies hierbij de soort beoordeling die je wilt invoeren. Je kunt kiezen uit: 

 • O/ V/ G
 • Een cijfer

Controleer binnen je organisatie welke soort beoordeling je dient te gebruiken. Voeg vervolgens de feedback toe en klik op 'Voltooi beoordeling'.  Zodra de beoordeling is opgeslagen, is het mogelijk om een bewijs van deelname te downloaden. De deelnemer krijgt te zien welke beoordeling hij of zij heeft behaald inclusief eventuele feedback, maar kan zelf geen bewijs van deelname downloaden.  

Veelgestelde vragen:

 • Kan ik ook een bewijs van deelname downloaden voor een deelnemer die het examen niet heeft gemaakt?
  Nee, dit is helaas niet mogelijk. Het bewijs van deelname is alleen beschikbaar wanneer een deelnemer het examen heeft afgerond.
 • Kan het examen herkanst worden?
  Systeem-technisch kan dat, mits dit is toegestaan binnen het beleid van de school. Om een examen opnieuw te laten vrijgeven, kun je na het afkeuren van het examen op de knop 'Start herkansing' klikken. Hiermee wordt het examen weer vrijgegeven in de omgeving van de student. De student kan de opdracht opnieuw bekijken en een nieuwe bestand uploaden en inleveren.
 • De student is vergeten een bestand in te leveren, wat nu?
  Er kan alleen een (extra) bestand ingeleverd worden wanneer het examen opnieuw wordt vrijgegeven. Stuur in dat geval een mail naar ons met daarin de naam van de desbetreffende student en de titel van het leerprogramma. Wij kunnen het examen opnieuw openstellen, maar zijn niet aansprakelijk wanneer dit in strijd is met het beleid van de school.
 • Het abonnement van de student is afgelopen, maar enkel het examen moet nog ingeleverd worden. Wat nu?
  Het examen dient ingeleverd te worden binnen de abonnementsperiode. Is deze afgelopen, dan dient deze verlengd te worden om toegang te krijgen tot het examen. Tip! Laat studenten niet direct na het inschrijven gebruik maken van de 10 dagen gratis. Deze dagen kunnen dan bewaard worden om het examen na het aflopen van het abonnement nog te maken.
 • Mijn school gebruikt een ander examen dan het examen op het leerplatform, kan dat?
  Het kan zijn dat je school ervoor kiest om een ander examen te gebruiken, dan het examen dat wordt aangeboden via het leerplatform. Je kunt de eindopdracht dan zien als een oefenexamen, dat studenten kunnen maken voorafgaand aan het eigen examen. Laat studenten ook weten dat dit het geval is!

Wil je dit artikel printen? Lees hier hoe je dat doet. 

Was dit artikel nuttig?

Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0

Hebt u meer vragen? Een aanvraag indienen

Opmerkingen

0 opmerkingen

U moet u aanmelden om een opmerking te plaatsen.