Het examen - deelnemers

 • Bijgewerkt

Zodra je coach de steekproef heeft beoordeeld, kan het examen worden vrijgegeven. Vanaf het moment dat hij of zij dit doet, kun je deze direct openen in je leerprogramma. Dit ziet er bijvoorbeeld zo uit:

Lees, voordat je met het examen begint, eerst de feedback door die je coach heeft gegeven op de opdrachten uit de steekproef. Klik hiervoor op de knop 'Bekijk je feedback', linksboven de examenopdracht. Houd deze feedback in ja achterhoofd wanneer je het examen maakt.

Klik vervolgens op 'Start examen'. Lees nu exameninstructie, door te klikken op de pijltjes met 'volgende'.

In het laatste scherm van de exameninstructie kun je jouw examenbestanden inleveren door deze te uploaden, en vervolgens te klikken op 'Definitief inleveren'. Controleer altijd of je al je bestanden juist hebt geupload, je kunt het examen namelijk maar één keer inleveren. Let op! Lever je een video in? Zorg er dan voor dat deze niet groter is dan 100MB, of lees dit artikel over het inleveren van een (te grote) video.

 

Nadat je de examenbestanden hebt ingeleverd, kijkt je beoordelaar deze na. Als je ingeleverde werk aan de examenopdracht voldoet, kan het dat je door je beoordelaar nog uitgenodigd wordt voor het volgende examenonderdeel. Dit is afhankelijk van het leerprogramma waar je examen voor doet. 

 

2. De beoordeling

Heb je je examen afgerond? Goed gedaan! Je beoordelaar gaat nu het examen beoordelen. Wanneer je examen beoordeeld is, zie je de beoordeling terug in het leerprogramma. Je kunt klikken op 'Bekijk beoordeling' om te zien welke beoordeling je behaal hebt, en eventuele feedback terug te lezen. Dat kan er bijvoorbeeld zo uitzien:Let op! Of je een cijfer of onvoldoende/voldoende/goed krijgt als beoordeling, is afhankelijk van jouw onderwijsinstelling.

Tenslotte kun je je coach vragen om een bewijs van deelname voor je downloaden. Hiermee kun jij aan iedereen laten zien dat je een leerprogramma succesvol hebt afgerond!

 

Veelgestelde vragen:

 • Mijn examenaanvraag is afgekeurd. Wat doe ik nu?
  Wanneer je examenaanvraag is afgekeurd, zie je hiervan een melding in je leerprogramma. Je kunt nu de feedback van je coach bekijken, en de ingeleverde opdrachten verbeteren op basis van deze feedback. Vraag je coach daarna om een nieuwe steekproef te starten.
 • Is er een tijdslimiet om het examen te maken?
  Er is geen tijdslimiet. Vanaf het moment dat het examen is vrijgegeven, blijft het examen open staan totdat je een bestand inlevert. Bij elk examenonderdeel staat een tijdsduur aangegeven. Er is geen controle op de duur. Dit geef je enkel een idee van hoe snel je de opdracht kunt maken. 
 • Ik ben een bestand vergeten in te leveren, wat kan ik doen?
  Je kunt alleen een (extra) bestand inleveren wanneer het examen opnieuw wordt opengezet. Dit kan jouw coach, beoordelaar of de examencommissie, bij ons aanvragen. Neem hiervoor contact op met je coach.
 • Kan ik het examen herkansen?
  Je kunt een examen alleen herkansen wanneer dit is toegestaan binnen je onderwijsinstelling. Neem hiervoor contact op met je coach, beoordelaar of de examencommissie. Zij kunnen bij ons een aanvraag doen om het examen opnieuw open te zetten.
 • Kan ik een vrijstelling krijgen voor (een deel van) de opdrachten, en het examen eerder maken?
  Op het leerplatform heb je normaal alleen toegang tot je examen je voldoende XP hebt behaald, en je coach de steekproef goedgekeurd heeft. Je kunt alleen het examen eerder maken wanneer je coach dit handmatig heeft opengezet. Dit is alleen mogen wanneer dit is toegestaan binnen je onderwijsinstelling. Neem hiervoor contact op met je coach, beoordelaar of de examencommissie.
 • Kan ik ook een bewijs van deelname krijgen als ik het examen niet hebt gemaakt?
  Nee, dit is niet mogelijk. Je ontvangt alleen een bewijs van deelname wanneer je een leerprogramma succesvol hebt afgerond!
 • Mijn abonnement is afgelopen, maar ik moet alleen mijn examen nog inleveren. Wat nu?
  Wanneer je abonnement afgelopen is, kun je niet verder werken in een leerprogramma. Wel blijft je ingeleverde werk en voortgang gewoon opgeslagen. Om je examenopdracht in te kunnen leveren moet je opnieuw een geldig abonnement afsluiten. Tip: Iedere gebruiker krijgt van ons (eenmalig) 10 dagen gratis gebruik van het leerplatform. Heb je deze 10 dagen nog niet gebruikt? Zet ze dan in om je examen af te ronden!
 • Als ik een leerprogramma heb afgerond, moet ik dan nog een ander examen doen?
  Nee. De eindopdrachten van de (meeste) leerprogramma's op het platform zijn valide examenopdrachten. Let op: je onderwijsinstelling kan wel beslissen om een ander examen te gebruiken.

Wil je dit artikel printen? Lees hier hoe je dat doet. 

Was dit artikel nuttig?

Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0

Hebt u meer vragen? Een aanvraag indienen

Opmerkingen

0 opmerkingen

U moet u aanmelden om een opmerking te plaatsen.