Werken met verschillende leersets

  • Bijgewerkt

Een leerset is een pakket opdrachten die de deelnemers doorlopen wanneer zij bezig zijn met hun keuzedeel. Niet alle deelnemers werken met dezelfde set opdrachten.

 

Jaarlijks wordt er aan elk actief leerprogramma een nieuwe leerset toegevoegd met de naam van het nieuwe schooljaar. Deze leerset kan inhoudelijk verschillen van de leerset van het jaar daarvoor, variërend van een kleine update om een dode link te herstellen, tot het toevoegen van volledig nieuwe opdrachten. Wij raden daarom aan om startende deelnemers altijd te laten beginnen in de meest recente beschikbare leerset, omdat verouderde leersets niet meer onderhouden worden.

Ook kun je als coach zelf aangepaste leersets toevoegen. Bijvoorbeeld om de inhoud van een leerprogramma beter aan te laten sluiten op het specialisme van de onderwijsinstelling waar je werkzaam bent.

 

Mijn deelnemers hebben mij allemaal correct geselecteerd als coach voor een leerprogramma, toch zie ik niet iedereen wanneer ik een leerprogramma bekijk. Waar kan dit aan liggen?

Wanneer je in de coachomgeving een leerprogramma opent, bekijk je één leerset tegelijk. Het kan dus gebeuren dat je niet alle deelnemers ziet die je coacht bij een leerprogramma, omdat de deelnemers in verschillende leersets aan het werk zijn.

Welke leerset je bekijkt staat onder de titel van het leerprogramma, je kunt dit aanpassen door erop te klikken en vervolgens een andere leerset in het lijstje te selecteren. In het voorbeeld hieronder zie je dat deelnemer Henk alleen in beeld komt wanneer de coach kijkt naar de leerset 'Leerjaar 2021-2022.

 

ezgif.com-gif-maker.gif

Standaardleersets van All You Can Learn hebben meestal de naam van een schooljaar. Dit betekent echter niet dat de deelnemers die niet binnen één jaar klaar zijn met hun keuzedeel van leerset moeten wisselen na de zomervakantie. Als zij dat doen krijgen zij hun bestaande voortgang niet meer te zien en is er vaak contact met de supportafdeling nodig om dit weer in orde te maken. Deelnemers kunnen het beste blijven werken in de leerset waar ze al in begonnen zijn.

 

Wil je dit artikel printen? Lees hier hoe je dat doet.

Was dit artikel nuttig?

Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0

Hebt u meer vragen? Een aanvraag indienen

Opmerkingen

0 opmerkingen

U moet u aanmelden om een opmerking te plaatsen.