Klas toevoegen aan deelnemers

  • Bijgewerkt

Heb je veel gekoppelde deelnemers uit verschillende klassen? Dan kan het fijn zijn om van elke deelnemer te kunnen zien in welke klas ze zitten. Hoe je bij elke deelnemer een klas kunt toevoegen en hierop kunt sorteren lees je in dit artikel. 

 

1. Ga naar je deelnemerslijst en selecteer de deelnemer waar je een klas aan wilt toevoegen. Zodra je de deelnemer aanklikt zie je bij welke leerprogramma's je diegene begeleidt.

2. Klik een willekeurige titel van een leerprogramma aan. Je wordt doorgestuurd naar het portfolio dat deze deelnemer heeft in dat leerprogramma. Je ziet rechtsboven 'Instellingen'.

3. In het witte veld onder 'Klas:' kun je de klassencode van de deelnemer invullen. Je kunt vervolgens op een andere willekeurige plek in je scherm klikken en de ingevulde klas zal worden opgeslagen. Als je de student bij meerdere leerprogramma's begeleidt hoef je dit niet meermaals aan te geven, want je kunt per deelnemer maar één klascode invoeren. Wanneer je het profiel van de deelnemer benadert vanuit een ander leerprogramma, zul je daar dezelfde klascode weer zien staan bij 'Instellingen'.

Als je weer teruggaat naar je lijst met deelnemers zul je zien dat de klassencode is toegevoegd. 

Middels de pijltjes naast het kopje 'Klas' in je deelnemerslijst kun je op klas sorteren. 

 Tip!

Je kunt er ook voor kiezen om je deelnemers te groeperen. Elke groep kun je vervolgens een klassennaam geven zodat je met de filter functie makkelijk op de juiste groep kunt filteren. Je hoeft dan niet per deelnemer een klas in te vullen. 

Lees hier meer over het groeperen van je deelnemers. 

 

Wil je dit artikel printen? Lees hier hoe je dat doet. 

Gerelateerd aan

Was dit artikel nuttig?

Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0

Hebt u meer vragen? Een aanvraag indienen

Opmerkingen

0 opmerkingen

U moet u aanmelden om een opmerking te plaatsen.