Mentorschap - coaches

  • Bijgewerkt

Voor verschillende leerprogramma's kunnen deelnemers verschillende coaches kiezen. Daarnaast kan er één persoon als mentor geselecteerd worden. Dit kan ook een studiebegeleider of leidinggevende zijn. Met de mentor kan de deelnemer contact opnemen met vragen. Ook heeft de mentor mogelijkheden om studenten te beheren en voortgang te monitoren. 

 

Wat is het verschil tussen mentor en coach?

Op ieder coachaccount zijn nu mentorfunctionaliteiten beschikbaar, maar dat betekent niet dat je als coach automatisch ook mentor bent van je deelnemers. De koppeling tussen coach en deelnemer blijft de ruggengraat van het platform, maar door gebruik te maken van de mentorfunctie wordt het eenvoudiger om het overzicht te bewaren over een groep deelnemers.

 

Actie Coach Mentor
Voortgang bekijken Ja Alleen globaal (XP-balk)
Opdrachten nakijken Ja Nee
Examen vrijgeven Ja Nee
Examen beoordelen Ja Nee
Studenten groeperen Ja Nee
Studenten archiveren Ja Ja
Abonnementsstatus student bekijken Nee Ja
Deelnemers aan andere coach overdragen Alleen per leerprogramma als je je uitschrijft Ja, per individu
Zien wie primaire coach is Ja Ja

 

Je ziet dat de dagelijkse begeleiding van de student bij de coach ligt, alleen die kan immers het ingeleverde werk van de student bekijken. Maar de mentor kan bijvoorbeeld wel zien of een student genoeg vooruitgang boekt zodat tijdig kan worden vastgesteld of een die extra begeleiding nodig heeft. Ook kan de mentor een andere coach selecteren voor de student, wat bijvoorbeeld handig kan zijn als een coach plotseling uitvalt. Dan hoeven de studenten van die docent niet individueel benaderd te worden om hen te vragen te wisselen van coach, de mentor doet dit voor ze.

 

Hoe word ik mentor van een deelnemer?

De deelnemer moet jou kiezen als mentor. Dit kan de deelnemer doen door in het accountmenu rechstboven naar 'Mijn account' te gaan en vervolgens naar het tabje 'Mijn mentor'. Als ze daarna klikken op 'Wijzig mentor' kunnen ze door de lijst bladeren of de zoekfunctie gebruiken om de juiste coach als mentor te selecteren.

 

Scherm­afbeelding 2024-03-08 om 16.33.57.png

 

Scherm­afbeelding 2024-03-08 om 16.34.07.png

 

Scherm­afbeelding 2024-03-08 om 16.34.41.png

 

Hoe werkt het?

Mentordeelnemers bekijken

Via het hoofdmenu aan de linkerkant (de drie horizontale streepjes) kun je de tabel met je mentordeelnemers opzoeken.

Scherm­afbeelding 2024-03-08 om 16.44.11.png

 

Vervolgens krijg je een tabel te zien met al je mentordeelnemers. Je kunt zien welk(e) leerprogramma('s) ze volgen, Wie daarbij hun coach is, hoeveel XP ze hebben verdiend en wanneer hun abonnement verloopt. Ook kun je zien wat de status van hun examen is. Zo kun je ervoor zorgen dat je op tijd ingrijpt wanneer een student gaat achterlopen met een keuzedeel.

 

Scherm­afbeelding 2024-03-08 om 17.08.55.png

 

Mentordeelnemers aan een andere coach koppelen

Wie de coach is van een student kan verschillen per leerprogramma. Je past dit dus ook per leerprogramma aan. Wanneer je een deelnemer aanklikt zie je alle leerprogramma's die de deelnemer volgt. Je kunt vervolgens aan de rechterkant in de tabel op de drie puntjes klikken om aan te passen wie de coach van de deelnemer is voor dat leerprogramma.

 

mentorcoach NL.gif

 

Gezien vanuit de deelnemer

Het is voor de deelnemer nuttig als je je contactgegevens invoert op je account, want die verschijnen in het hoofdmenu aan de linkerkant wanneer een deelnemer jou selecteert als mentor. Dit kan je doen onder ‘Mijn account’, via het menu rechtsboven. De deelnemer kan je contactgegevens dan zien in zijn of haar account, en snel contact opnemen bij vragen.

 

Scherm­afbeelding 2024-03-08 om 12.21.13.png

 

 

Door deelnemers te instrueren allemaal een mentor aan te wijzen kun je overzicht houden op waar ze zijn met hun keuzedeel en ingrijpen als het mis gaat. Ook kun je het meteen zien als een deelnemer zonder coach zit, en zonder hulp van de supportafdeling hier meteen iets aan doen door de student toe te wijzen aan een coach. 

Wil je dit artikel printen? Lees hier hoe je dat doet. 

Gerelateerd aan

Was dit artikel nuttig?

Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0

Hebt u meer vragen? Een aanvraag indienen

Opmerkingen

0 opmerkingen

U moet u aanmelden om een opmerking te plaatsen.