Leerroute bewerken

  • Bijgewerkt

Als coach kun je ervoor kiezen de leerroute van een leerprogramma te bewerken. Hiermee heb je invloed op de volgorde waarin opdrachten worden aangeboden. Ook kun je voorwaardelijkheden toevoegen, bijvoorbeeld dat een bepaalde opdracht alleen kan worden gemaakt wanneer de deelnemer een andere opdracht eerst maakt.

 

Beginnen met het bewerken van de leerroute

Open een leerprogramma en ga naar het tabje 'Opdrachten'. Controleer of je de juiste leerset voor je hebt. In de meeste gevallen zal dat het lopende of het komende leerjaar zijn. Bij twijfel: kies als leerset het leerjaar waarin je studenten aan het werk zijn of gaan werken.


Rechtsboven de tabel met opdrachten zie je drie puntjes. Als je hierop klikt, verschijnt de optie 'Bewerk leerroute'. Vervolgens krijg je een venster te zien met een korte uitleg en een waarschuwing. Klik op de blauwe knop 'Bewerk leerroute' om definitief te beginnen met je aanpassingen. Vervolgens kun je de leerroute aanpassen. 


leerroute_1.gif


De volgorde van de opdrachten aanpassen

Rechts naast ieder onderdeel en iedere opdracht zie je twee symbolen: een tandwieltje en zes puntjes. Door de zes puntjes aan te klikken en vast te houden kun je opdrachten of hele onderdelen slepen, zodat je de volgorde waarin de opdrachten worden aangeboden aanpast. Je kunt de volgorde van de opdrachten binnen een onderdeel veranderen, maar je kunt opdrachten ook bij een ander onderdeel onderbrengen.

 

leerroute_2.gifVoorwaardelijkheden toevoegen

Kies eerst het onderdeel of de opdracht die pas beschikbaar mag zijn voor je studenten na het afronden van een ander onderdeel. Door daar op het tandwieltje te klikken krijg je twee opties: 'Voeg voorwaardelijkheid toe' en 'Bewerk opdracht/onderdeel'. Klik op 'Voeg voorwaardelijkheid toe'. 

 

Schermafbeelding_2023-03-16_om_10.09.34.png

Bij het vaststellen van de voorwaardelijkheid kun je aangeven dat eerst een bepaalde opdracht of een volledig onderdeel moet worden afgerond voordat de deelnemer kan beginnen aan de opdracht waar je de voorwaardelijkheid aan toevoegt. Met andere woorden: je kunt een opdracht of onderdeel 'op slot' zetten totdat de deelnemer een eerdere opdracht/onderdeel heeft gemaakt.

 

Je ziet in het menu ook de optie 'Bewerk opdracht' of 'Bewerk onderdeel', zoals hierboven in de afbeelding te zien. Wanneer je hierop klikt, ga je de leerset aanpassen. Hierover meer onderaan dit artikel. 

Een heel onderdeel voorwaardelijk maken voor een ander onderdeel of een opdracht

Wanneer je hebt geklikt op 'Voeg voorwaardelijkheid toe' verschijnt er een menu waarin je kunt kiezen welk(e) opdracht/onderdeel je de student eerst wil laten maken voordat de voorwaardelijke opdracht van slot gaat. Om een heel onderdeel als voorwaarde toe te voegen klik je eerst op de titel van het onderdeel en vervolgens op 'Heel [naam onderdeel]' in het menu.

leerroute_4.gif

 

Een enkele opdracht voorwaardelijk maken voor een ander onderdeel of opdracht

De stappen zijn hetzelfde als bij het voorwaardelijk maken van een heel onderdeel, maar in plaats van te klikken op 'Heel [naam onderdeel]' klik je op de naam van de opdracht.

leerroute_5.gif

 

Voorwaardelijkheden aanpassen of verwijderen

Het is mogelijk een voorwaardelijkheid weer te verwijderen of aan te passen. Hiervoor klik je op het tandwieltje bij de opdracht waarvan je de voorwaardelijkheid wil aanpassen of verwijderen. Je ziet nu de optie 'Bewerk voorwaardelijkheid'. Je kunt een andere voorwaarde opgeven of de voorwaardelijkheid verwijderen door op het rode vuilnisbakje te klikken.

 

leerroute_6.gif

 

Wat is het verschil tussen het aanpassen van een leerset en het aanpassen van een leerroute?

Wanneer je een leerroute gaat aanpassen blijft de leerset inhoudelijk hetzelfde. Tijdens het aanpassen van de leerroute zie je dat je ook de mogelijkheid hebt om een onderdeel of opdracht te bewerken. Wanneer je hiermee aan de slag gaat merk je dat het platform je meteen vraagt om je leerset op te slaan onder een andere naam. Dit is omdat je op dat moment wel inhoudelijke aanpassingen gaat doen aan het lesmateriaal.

 

leerset.gif

 

Wil je dit artikel printen? Lees hier hoe je dat doet. 

Was dit artikel nuttig?

Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0

Hebt u meer vragen? Een aanvraag indienen

Opmerkingen

0 opmerkingen

U moet u aanmelden om een opmerking te plaatsen.